Održan sportski susret Patriku za rođendan

10. VELJAČA 2014.

Treća po redu humanitarna akcija za malog Patrika Jandričeka, u organizaciji Podružnice HUD HMP Zagrebačke županije, održana je u subotu 8.veljače.
Ovoga puta, povodom Patrikova rođendana, njegovi odrasli prijatelji ponovno su snage odmjerili u nogometu, a djelatnici Hitne još su jednom pokazali koliko veliko srce imaju te da će uz obitelj Jandriček biti sve do izlječenja malog Patrika.
Sportski susret "Patriku za rođendan" održan je u dvorani Osnovne škole Pavao Belas, a snage su na terenu odmjerile ženske ekipe Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Doma zdravlja Zagrebačke županije i Policijske postaje Zaprešić te muške ekipe Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Javne vatrogasne postrojbe Zaprešić i Gradske uprave Zaprešić.
Malog Patrika je Podružnica HUD HMP Zagrebačke županije od 2011.godine, uzela za svog štićenika kojeg ovakvim akcijama, jednom godišnje, kao i njegovu obitelj, podržavaju u njihovu nastojanju da izdrže svoj mukotrpni put i omoguće Patriku što bolji rast i razvoj sve do njegove punoljetnosti. Tada će biti stvoreni uvjeti za pokušaj transplatiranja očnih jabučica ili drugih oftalmoloških mogućnost s kojima bi Patrik, koji je rođen bez očnih jabučica, postao dijete koje će svijet oko sebe percipirati vidom.
„Za razvoj takvog djeteta, osim ustrajnosti, silnog truda oko rehabilitacije kralježnice, razvoja lokomotornih i mentalnih sposobnosti, potrebno je dosta truda uložiti i u pohađanje svih tretmana kojima se to omogućuje. A podrška roditeljima bitna je i s financijske strane zbog velikih novčanih izdataka za nabavku posebnih igračaka i informatičke opreme prilagođene takvom djetetu zbog čega i organiziramo ovakve akcije. No, uz sve te razloge, bitno je spomenuti da ovom humanitarkom želimo potaknuti i ostala društva i udruge da i oni uzmu u svoju podršku i skrb i drugu djecu sličnih potreba, a kojih na žalost nije malo.“ zaključila je pomoćnica ravnatelja za sestrinska pitanja Jadranka Škunca.
Prikupljanjem novčanih priloga u subotu je sakupljeno 8 tisuća kuna, a organizatori očekuju još neke uplate donatora u narednim danima.