KardioProtect

07. LISTOPAD 2022.

Održana 1. javno-zdravstvena akcija u Velikoj Gorici

Velika Gorica / 7. listopada 2022. - Prva od ukupno devet edukativno-preventivnih akcija Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u sklopu projekta KardioPRotect održana je danas u Velikoj Gorici. Petak je u ovome gradu sajmeni dan, pa su osobe koje brinu o svome zdravlju na prostoru sajmišta mogle izmjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi, zasićenosti krvi kisikom te utvrditi indeks tjelesne mase. Liječnici iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije davali su savjete i educirali građane o rizicima nastanka kardiovaskularnih bolesti.

26. RUJAN 2022.

Održana početna konferencija projekta KardioPRotect

Ivanić-Grad / 26. rujna 2022. - Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, u partnerstvu s Domom zdravlja i Ljekarnama Zagrebačke županije, započeo je s provedbom projekta KardioPRotect ("Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti kroz prevenciju i edukaciju na području Zagrebačke županije"). Projekt je sufinanciran sredstvima Europskoga socijalnog fonda i državnoga proračuna RH. Početna konferencija održana je danas u Specijalnoj bolnici "Naftalan" u Ivanić-Gradu. Projekt je predstavio ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Davorin Gajnik, a u ime Zagrebačke županije, osnivača Zavoda, prisutan je bio zamjenik župana Damir Tomljenović.

21. RUJAN 2022.

Izrađen promotivni video projekta KardioPRotect

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije izradio je promotivni video projekta KardioPRotect kojem je cilj široj javnosti na jednostavan način predstaviti sami projekt. Video možete pogledati i na YouTube kanalu.

13. RUJAN 2022.

Počelo snimanje video spota projekta KardioPRotect

U sklopu provedbe projekta KardioPRotect (Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti kroz prevenciju i edukaciju na području Zagrebačke županije) počelo je snimanje edukativnoga video-spota kojim se želi ukazati na važnost tjelesne aktivnosti u smanjenju rizika od bolesti srca i krvožilnog sustava. Prvi kadrovi video-spota snimani su na Plešivici i u perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom.

12. KOLOVOZ 2022.

KardioPROtect - Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti kroz prevenciju i edukaciju na području Zagrebačke županije

Poštovane/i građanke/i,
Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, u svojstvu korisnika bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, započeo je realizaciju projekta „Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti kroz prevenciju i edukaciju na području Zagrebačke županije – KardioPRotect“ (kodni broj Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava UP.02.2.1.08.0011) (akronim projekta KardioPRotect), s Ministarstvom zdravstva (Posredničko tijelo 1) i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (Posredničko tijelo 2) u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza 2.