Dodatna vrijedna oprema iz projekta RACE – u ZHMZZ stigla dva nova defibrilatora

12. STUDENI 2021.

U okviru aktivnosti EU projekta RACE FOR LIFE, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije nabavio je dodatnu vrijednu medicinsku opremu- dva automatska defibrilatora.
Zahvaljujući postignutim uštedama u projektnom proračunu, Zavodu za hitnu medicine Zagrebačke županije početkom studenog ove godine isporučena su dva nova prijenosna automatska defibrilatora, ključna u svakodnevnom radu hitne službe te se posebno koriste tijekom terenskih intervencija.

Vrijednost nabavljene opreme iznosi 44.084,00 HRK bez PDV-a.

Specifični cilj projekta RACE je povećanje dostupnosti i kvalitete usluga prve pomoći djeci i mladima u prekograničnom području, a koje se namjerava postići kroz poboljšanu EMS mrežu i organizaciju treninga za ne-medicinsko osoblje u pružanju prve pomoći, a što se planira postići kroz realizaciju projektnih aktivnosti, od kojih su najznačajnije nabavka spomenute tehničke opreme, ali i edukacija medicinskog te nemedicinskog osoblja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 940.443,29 EUR, a iznos dodijeljenih sredstava za Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije iznosi 280.339,14 EUR. Cjelokupan iznos projekta Europska unija sufinancira u 85% intenzitetu u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.