Nastavak edukacija za nemedicinsko osoblje – izuzetan odaziv

04. LISTOPAD 2021.

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, u okviru provedbe EU projekta "Utrka za život " (akronim projekta RACE-RACE FOR LIFE) kao jedan od tri projektna partnera, u razdoblju od svibnja do studenog 2021. nastavio je s organizacijom i provedbom niza praktičnih treninga pod nazivom “Edukacija za nemedicinsko osoblje – Reanimacija osnovnih vitalnih funkcija".
Jednodnevni trening u trajanju 4 sata reanimacije uz praktične vježbe odvijao se kroz čak 78 održanih radionica, a ukupno ga je pohađalo 1327 polaznika – predstavnika osnovnih srednjih škola, udruga umirovljenika, domova, policijskih postaja, vatrogasnih postrojbi, gradskih uprava te poduzetnika s područja Zagrebačke županije.

Na edukaciji se simulira oživljavanje pacijenata kroz korištenje suvremene medicinske opreme – lutki i uređaja za reanimaciju – edukacijskih AED-ova nabavljenih iz spomenutog projekta.

Svi polaznici dobili su i certifikat o uspješno položenoj edukaciji.

Ovim impresivnim brojem polaznika su edukacije premašile očekivani broj sudionika u okviru projekta, što govori o njihovoj stvarnoj potrebi u svakodnevnoj praksi.

Specifični cilj projekta RACE je povećanje dostupnosti i kvalitete usluga prve pomoći stanovnicima u prekograničnom području, a koje se namjerava postići kroz poboljšanu EMS mrežu i organizaciju treninga za ne-medicinsko osoblje u pružanju prve pomoći.

Projekt se provodi u realizaciji sa dvije partnerske ustanove, Dom Zdravlja Mostar koji je vodeći partner i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore u okviru programa "Interreg IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020", koju sufinancira Europska unija.